Vad tror ni?

Om man kunde få ett pris för Sveriges tröttaste människa så skulle jag kamma hem det idag. Känner mig helt borta i huvudet. Hoppas på att få sova riktigt skönt inatt. Dristade mig till att baka bullar och fixa ihop lite tacos tills Jocke kom hem, men nu är det slut på energin så nu får det bli soffläge en liten stund innan jag ska ha en dejt med John Blund.

2 veckor och några dagar till den 19:e mars, så nu gör jag som alla andra bloggar och ber er roa er med att gissa på när bebisen kommer och vad det är för nån. Med det menar jag alltså om det blir en med snopp eller snippa främst...


Måndag

Jobbig natt, men tur man kan sova på dagarna istället då. Beatrice ska komma hit sedan för hon ville ha hjälp med någon engelskaläxa. Kan bli trevligt då Jocke jobbar till 19 ikväll, och jag sover för dåligt på nätterna för att riktigt orka umgås med folk (undantaget familj). Tycker att det är jobbigt att bestämma sånt nu för det blir så otroligt jobbigt när man inte har sovit och sedan ska man försöka orka med att umgås och underhålla. Nej...

Nu tror jag att jag ska åka till stan fram och tillbaka :)


Mormor och ny vecka

Idag ska vi åka till mormor och umgås och äta lite och så, ska bli trevligt! Får se om jag kan få springa in på Dollar där i Söderhamn och kolla om de har en grej som de har slut på här. Deras Dollar är ju dubbelt så stort så det är ju inte omöjligt :) Svårt att sova skönt inatt, varit vaken en stund nu och fått i mig lite frukost så nu kanske jag kan somna om en liten stund. Ja, mer spännande uppdatering än såhär verkar det inte bli nu!

"Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång."

(Från familjeliv.se)


Inte helt enkelt, förslag sökes!

Det här med namn alltså, jeez vilket gissel! Nog för att man inte ska bestämma nått namn innan barnet är fött, men kunde ju vara roligt att ha ett förslag eller två som bägge kan tänka sig iallafall. Men det är svårt. Har iallafall skrivit en lista på namn jag eventuellt kan tänka mig beroende på hur bebisen ser ut då förstås. Men jag är själv inte särskilt förtjust i pojknamnen som hamnade på listan. Suck! Någon som har förslag på fina namn? (Inget Tindra, Glimma, Nova och andra "hittepå-namn" utan riktiga namn ska det vara! )

Så kom igen!


Sommar och mygg

I förmiddags så var jag och Jocke in till stan och tog en fika och kikade lite. Råkade ramla över ett myggnät till barnvagn och passade på då. Känns iofs som om det lär dröja ett tag innan det kan komma till användning! Men tänk vad härligt det är när man har sådana små bekymmer som mygg. Längtar efter att bada i havet gör jag också, bästa jag vet! Men först ska det var vinter ett tag till...

Bjuder på ett par härliga gamla badbilder, får ta nya i sommar :)

Shopping och barnmorska

Har varit in till stan en sväng och fått sällskap av Lisette och handlat lite grejer. Om ett tag ska mamma komma och käka plankstek med oss, eller ja det dröjer väl en stund ännu. Har även varit till barnmorskan och allt var bra där, barnet har mycket riktigt sjunkit och är ordentligt fixerat, antagligen det som gjort ont. Nästa besök blir 15mars är det tänkt, men jag har tänkt att det inte alls blir nått besök då Vilket förmodligen kommer att hoppa och bita mig i arslet. (Mitt egentliga datum är ju faktiskt 14mars)

Köpte en gullig barbapapafilt som jag råkade ramla över!

Nej, nu ska jag gå och göra iordning potatismoset så att det är färdigt...


Trötter

Varit på stan och träffat Hanna och hennes lilla familj. Vi var på Ming´s och blev mer eller mindre utkastade typ när vi svalt maten. Lite märkligt kan man ju tycka, särskilt eftersom det knappt var några andra där... Kom hem och somnade och är fortfarande lika trött så funderar på att avsluta den här dagen och gå och lägga mig igen.

Imorgon ska jag in till stan och handla färdigt det sista tillsammans med Lisette, sedan ska jag till barnmorskan 13.30. Haft mer eller mindre ont hela dagen men nu har det gett med sig, förvärkar antagligen. Ptjaa, det var väl ungefär vad jag hade att komma med idag!


Torsdag hela veckan...

Sitter med en kopp kaffe och kikar runt lite bland bloggarna. Kaffet smakar verkligen illa av någon anledning. Har haft svårt att sova inatt, ont i ljumskarna och liksom"mensvärk" och när jag vaknade så var magen borta. Eller ja, inte borta av uppenbara skäl men sjunkit rejält och det känns som om jag inte skulle ha någon. Rätt skönt, känns fritt att andas!

Ska träffa Hanna med familj som är hemma i Hudik och hälsar på idag för en lunch på stan. Ska bli trevligt att se några andra ansikten än bara same old, same old fastän det inte är något fel på dem heller ;) Imorgon ska jag ner på stan igen en sväng och handla några prylar, nån som har lust att ses? Innan 13.20...

"Jag ljuger aldrig"

Är något som obetänksamma (eller mycket otrevliga) människor slänger ur sig lite nu och då. För det vore ju otroligt socialt obegåvat att aldrig ljuga. Att se folk svära dyrt och heligt på att de aldrig ljuger är ju pinsamt, alternativt är de gräsliga att umgås med. Vem vill umgås med någon som kastar ur sig sanningen hela tiden? Som medmänniska är det ens plikt att ljuga emellanåt. Att vara ärlig hela tiden kommer inte att skapa dig några vänner direkt. Man kan ju välja sina krig litegrann iallafall! :)

Rätt trist kväll i övrigt, ska nog ta och runda av den och gå och lägga mig snart tror jag.

Onsdag

Vaknat ett gäng gånger inatt, och svårt att somna om. Ska väl vara så antar jag. Hade tänkt åka in till stan en sväng idag men hoppar nog det, kallt och hemskt ute! Har tidigare brukat hitta på saker när jag varit ledig, men nu vill jag helst bara vara hemma av någon anledning. Orkar inte riktigt! Ser dock fram emot att gå till barnmorskan på fredag.

Tänkte skriva ett stycke här om hur mycket jag ogillar Fortum och deras små påhitt, men jag orkar inte riktigt.


Nu är det dags att ta med den här appareten in i sovrummet och slötitta på min favoritdoktor-House. Utseendemässigt så är House och Jocke lite lika varandra. House 20år äldre dock.

 

 


Jag förstår det inte, alltså är det farligt.

Inspirerad av ett samtal med Amanda häromdagen och sedan inlägget en större bloggare skrev igår så måste jag också ta upp det här ämnet. Lite överallt hör man saker som att "facebook kan man ju inte vara medlem på, för då fläker man ju ut sitt privatliv och har ingen integritet", ja stackars dig tänker jag då om det är så att du patologiskt delar med dig av saker som du inte vill att andra ska veta. Det verkar ju himla onödigt att göra det. Själv delar jag inte med mig varken på facebook eller här mer än vad jag själv vill.

Sedan är det det här med att någon lägger ut bilder på sig själv, sina barn eller kanske sitt navelludd i sin blogg eller på facebook. Ja då är det katastrof, för då kommer de bilderna finnas kvar alltid och alla kommer att kunna de del av dem. Javisst, vem som helst kan ju spara bilder man lägger ut på nätet, är nog hemskt ovanligt att man gör det dock. Nej, tror inte det. Sedan kan jag ju hänvisa tillbaka till sista meningen i första stycket, låt bli och lägg ut sådant som du inte vill att andra ska se, men hamnar nått på nätet kan du vara rätt säker på att det inte finns kvar om 5-10år iallafall om du själv raderat det. Pedofili finns lite överallt, och absolut inte främst på facebook, såvida du då inte är vän med en pedofil där. Och är du det, så är ni ju vänner på riktigt också och det är förmodligen mer skadligt för dina barn.

Barnporr finns det en uppsjö av på internet, liksom djurporr, transporr, homo- och heteroporr. Tänder man på barn tror jag man använder sig utav den, snarare än att laddar ner bilder från bloggar och facebook med bara vanliga ungar. Är det bara vanliga ungar, påklädda sådana,  som pedofilen tänder på så kommer han själv att fota dem på badplatsen, lekplatsen och förskolan medan du som förälder tror att han sitter och skickar ett SMS.

Jag gör nog som LadyD, efterlyser mina bilder från lunarstorm 2001, nån som sett dem på senaste? Eller från hemsidan 2005,  nån som sett de bilderna på senaste? X antal datorer senare är de nämligen putsväck för mig!

Ha en härlig eftermiddag!



Pessimist-Natalie

Drömmer en massa tok när jag sover. Ja, alltså det är väl när man sover som man brukar drömma för det mesta. Inatt drömde jag att vi var på förlossningen och fick göra kejsarsnitt (vilket jag är hemskt rädd för) och att vi fick en flicka som hade läppspalt. Jag var så himla glad att hon "bara" hade läppspalt och hon var hemskt söt. Säger lite om vart ribban ligger! Återstår att se om 25 dagar (give or take).

Både jag och Jocke är lediga idag och vet inte riktigt vad vi ska hitta på, tror jag ska lägga som förslag att mysa ner oss i soffan och se "I rymden finns inga känslor". Jag tycker ofta att det är skönare att se film på dagen eller eftermiddagen än på kvällen. Slipper vara så trött. Är ju en pärs att hålla sig vaken till klockan 22 för att se Big Brother, varför skjuta sändningstiden 3 timmar mot för när det gick sist?






Ny vecka

Har knåpat ihop en ny design åt Carro, så kika in där! Nyss fått lite middag i magen och ska nog lägga mig på soffan en stund och blunda lite så jag orkar se på spektaklet på tv11 ikväll! Hysteriskt roligt kan det komma att bli, synd bara att de flesta deltagarna i nya BigBrother pratar skånska. Jag är inte överdrivet förtjust i det, tycker det är otroligt jobbigt att lyssna på. Men kan ju inte låta bli att titta iallafall!

Tror jag ska göra en Marilyn Manson inför nästa graviditet, dvs operera bort de nedersta revbenen. Tror det kunde vara väldigt praktiskt! Om de skulle vara tvungen att göra ett kejsarsnitt av en eller annan orsak kanske jag kan be dem slita med något revben när de ändåså är där och grejar  ;)

Ljusdal och vecka 37

När vi satt och åt frukost fick jag mess av Amanda som tyckte att jag skulle packa in mig och Jocke i bilen och komma till Ljusdal. Nu är inte Jocke så pigg så jag packade in bara mig själv istället. Har varit trevligt och hon har en så himla söt bebis.Tusen tack för kläderna kära du! Förhoppningsvis så är där en bebis till nästa gång vi strålar samman.  Apropå det så entrar vi vecka 37 idag och således är det inte hela graviditeten kvar.

 

Nu ska jag gå ner och fixa till lite middag och sedan se någon av filmerna jag fick med mig från Amanda. "Due date" och "I rymden finns inga känslor"




Kväll igen

Tycker det känns som flera dagar mellan morgon och kväll nu. Spelar inte riktigt någon roll vad jag hittar på däremellan heller! Mina ben ser ut som en döendes och mina annars långa och smala E.T-tår är inte så smala längre, tjusigt värre! Har varit och hämtat babyskyddet hos kära moster idag så nu kan bebisen få komma när den vill, även om det förmodligen dröjer minst två veckor innan dess. Och då är även det överdrivet positvt tänkt!

Sitter och letar om det går någon trevlig film ikväll, men det verkar inte så. Går någon komedi på femman halv tio så får kika om det är nått!




Vackert vinterväder

Ungefär samma tid igår låg jag och kikade på vädret på nyhetsmorgon. De lovade vackert vinterväder idag. Ja, det är ju en smaksak kan jag ju meddela, det får se ut hur som helst ute men jag går INTE ut när det är -30grader iallafall. Spelar liksom ingen roll hur mycket solen skiner så är det inte vackert ute när det är så kallt att blygdläpparna fryser ihop för att man skulle hämta posten. Helt och hållet min åsikt, ha så trevlig idag alla ni som ska ut och njuta av det vackra vädret!

Tuva en annan vinterdag


Vad vore livet utan en dator och en smula internet?

Ja, inte så himla fashionabelt är svaret på den frågan. Undrar om man för 20 år sedan hade en tomhet inombords som man inte riktigt visste hur man skulle fylla? Det var internet som saknades helt enkelt! Har suttit här mest hela dagen och försökt känna mig nöjd med bloggdesignen, men njaee, det vill sig inte riktigt. Beriths blev dock helt okej! Nu är det dags att börja med middagen!



Amerikansk förlossning

Kikade en stund på förlossningskliniken nu på tv4fakta, men såg inte färdigt. Hur spännande är det att se 6kejsarsnitt på rad liksom? Visst, det är ju inte osannolikt att det blir kejsarsnitt för egen del också, det blir ju det för många. Men det är ruskigt trist att se dem på TV. Jag har på känn att jag dessutom inte kommer vara hälften så sminkad, sprayad och smärtfri som de amerikanska kvinnorna i det läget!

Blev inget av med att åka till mormor och morfar idag, ringde redan igår till dem och sa att jag kommer en annan dag istället. Det var ju bra, för imorse körde Jocke fast bilden och fick ta bussen till stan så jag hade inte tagit mig härifrån iallafall. Skulle helst behöva en traktor nu för att få loss den.

Nu får det bli kaffe och dator ett tag!

SMS-inlägg

100media_imag000 (MMS)


Nu får det vara nog!

Nu får jag nöja mig så länge. Börjar bli dags att göra någonting annat än att bara sitta vid datorn hela dagen också. Ska fixa till en kycklinggryta så det är färdigt när Jocke kommer hem från jobbet, han slutar rätt sent idag så då är det skönt om det är färdigt. Jag tycker att det är mysigt nu när det börjar bli mörkt och jag har tänt en brasa i vardagsrummet. Imorgon åker jag och spenderar dagen med mormor och vädret är okej, tycker tiden går så sakta nu så det är bra att sysselsätta sig på dagarna.

30 Dagar till BF idag.


Blogg 6.0

Eller nått sådant. Kan ju dock vara roligt för någon, ja mig iallafall! ;) Kan redan nu säga att tjat som att "Du måste uppdatera bloggen" eller "Skriv om det eller det" kommer att ignoreras alternativt leda till att den avslutas och blogg 7.0 startas helt utan din vetskap. Ungefär så ser det ut!

Header och design lämnar en hel del övrigt att önska, men jag har inget photoshop sedan jag köpte ny dator och har ingen jättelust att betala för det kalaset. Försöker att lära mig ett annat program så får se hur det hela utvecklas. Ser det konstigt ut här så beror det på att bloggen är under uppbyggnad. Ideér mottages tacksamt!

På återseende!

RSS 2.0