Sjätte tanden!

Har förstått att hon haft en till gadd på G, blev inte den jag trodde men likväl en tand :)










Full fart och grattis!

Grattis Pappa och Mamma på er födelsedag! <3

Full fart på lilla fröken! Inte stilla en minut när hon är vaken. Idag ska vi ner på stan en sväng och sedan ska vi fira pappa. Mamma firades i lördags :)





Busunge!

Tekniska prylar är en bebismagnet. Telefon, laptop, tv-dosor, dvd-spelare, surroundsystem.. u name it!


Bild från igår när Angelica var med oss  :)




Bedtime

Elisia har somnat på vår säng tidigare ikväll, och nu är det snart dags för mig att krypa i säng också. Idag har vi varit på mammagrupp och sedan bara varit hemma och haft det bra. Imorgon så ska Angelica komma och vara med oss ett par timmar. Det blir mysigt.



Jag buzzar just nu Natusans Bedtime-serie. Fick hem produkterna igår och ska testa dem under veckan och tala om för er vad jag tycker om dem. Hittills har jag fått ett positivt intryck, oljan går direkt in i huden, vilken den andra barnoljan jag har inte gör. Jag har också fått rabattkuponger att dela ut, så ni mammor jag träffar ska få sådana:)

"Sömn är viktigt för barnets utveckling. Natusan®s milda lavendeldoftande bedtime-serie har avslappnande och lugnande egenskaper för att främja bebisens nattsömn. Natusan®s bedtime-serie med avslappnande egenskaper kombinerat med en god natt-rutin är genom studier* bevisad att hjälpa bebisar till en god natts sömn.
"


Vilken vecka!

Det har varit en intensiv men trevlig vecka. I lördags var vi till Mikaela och Joel på middag och igår var jag och Elisia till Amanda, Jon och Oliver på kalas. En jättetrevlig helg! Igår kväll var Elisia jätteledsen hela kvällen och kräktes massor. men om man ser till vad som hänt i hennes värld denna vecka så är det ju inte så konstigt att hon är lite övertrött hon också.

Detta har hänt på en vecka
*Lärt sig ta sig fram på rumpan, även om det ännu inte går så fort
*Fått en till tand
*Lärt sig dricka ur pipmugg själv,har kopplat att man måste luta muggen och huvudet bakåt när det är lite vatten i.
*Hålla och dricka vällingen själv ur flaskan (vill helst inte att jag ska störa henne genom att hålla)
*Lärt sig resa sig upp mot möbler.

Så det är väl inte så konstigt att hon är lite ur fas och har svårt att komma till ro kanske kanske. Nu ska jag försöka ta en tupplur medans lillfisan sover!



Kvällsgympa

Elisia kvällsgympar lite i sin nya dinosauriepyjamas.




Tänder

Inatt vaknade Elisia och var ledsen flera gånger. Om jag inte hade varit så trött hade jag kanske förstått vad det var frågan om eftersom hon även var dålig på att äta igår. Idag var vi på sjung gung på högliden, då bet hon mig och då kände jag att hon fått en till tand. Så det var väl det som bråkade med henne inatt. Efter högliden var vi på Dackås och käkade lunch med mammagruppen. Trevligt!

Dessa gaddar har hon nu våran lilla fröken.


Att ta sig fram och att äta..

Idag åkte Elisia på ändan i hallen. Kanske det är halt nog att ta sig fram på "bara" golv:) Jättekul! Försökte filma men då rörde hon sig bara en decimeter eller så när jag börjat filma för då var det ju det som var intressant istället. Men ska lägga upp en filmsnutt nån kväll när jag orkar.

Fröken äter bra portioner med riktig mat nu. Problemet är bara att hon gnäller och är hungrig en timme senare om hon inte fått välling.  Detta oberoende av hur mycket hon ätit av den vanliga maten. Är precis som om hon inte tycker att hon ätit om hon inte fått välling? Hörde att det var en till mamma som hade samma problem med lika gammal bebis och det vore ju intressant att få veta vad det beror på. Kanske ingen slump att våra barn är lite korpulenta heller då kanske.. haha.


Hoppgunga är skoj!




Sötfisan med sin snutte <3

Rubrik

Idag kom Mikaela förbi och sällskapade med mig och Elisia, sedan var vi ner på stan en sväng. Jättetrevligt! Ska blir så kul att se vad det blir för bebis som hon ska få, men än får vi vänta ett tag på att få reda på det :) Vad som händer resten av veckan får vi se, men på söndag ska vi till Ljusdal och fira Oliver som fyller ett år den 20:e. Kul!

Har packat och ordnat med alla urvuxna kläder så de ligger i olika lådor beroende på storlek. Nu ekar det i Elisias garderob så får ta en tur och handla lite vardagskläder åt henne nått tag. :)

Bild från igår.

De vackraste sju månaderna<3 Bilder.

Idag är vårat lilla hjärta sju månader. Helt otroligt hur fort tiden kan gå, och vad mycket som kan hända på den korta tiden. 


Några timmar gammal


Ca en vecka


Ca en månad


1.5 månad i morfars knä


Två månader


2.5 Månad, babygymmar


3 månader.


3.5 månad


4månader


4.5 månad och "badar" i havet med mormor.


5månader


5.5 månad


Ett halvår och pinnar runt i gåstolen


6.5 månad och blir klippt första gången.


7månader.

ÄLSKADE UNGE!

Bara en bild.


Reser sig..

Här övas för fullt. Surt och tvärt är det och hon blir skitsur när hon misslyckas och ramlar på ändan.

Ny vagn

Har ju varit missnöjd med att sittdelen är för trång på crescenten (enligt min mening). Idag har jag iallfall sålt den, och sedan ringde jag på vinst och förlust på en Emmaljunga här i stan. Trodde verkligen inte att den skulle vara kvar. Men det var den! Så då investerade vi i den. Det är en Rosa Citycross, jättefin och rymlig åt lillfröken. Det är även en matchande fotsack med till vagnen. Nu vill jag ut å promenera!

Det är en sådan här

Babysim

Ja, nu har Elisia hosta och är snorig igen. Vaknade första gången halv tre. Hon verkar pigg och glad dock, men får se hur vi gör med babysimmet. På ett sätt är jag lättad att hon är lite hostig så jag kan motivera för mig själv att skita i att gå på babysimmet. Jag trodde verkligen att babysim skulle vara mysigt och roligt. Inte stressigt, hysteriskt och tväronödigt. Förstår inte hur man kan få något som borde vara omöjligt att misslyckas med, till att bli just misslyckat. Under den där halvtimmen som babysimmet pågår, har dom tryckt in kanske 25 moment, vilket allstå gör att det finns noll, och jag menar verkligen NOLL utrymme för barnen att bara vara i vattnet. Neej, dom ska hanteras med massor av olika grepp, snurras och vridas och vändas. Här brukar då en del barn börja protestera, det förstår jag, det var ju roligt att få komma i vatten, varför inte bara få utforska det? Klart man blir förbannad om någon håller i en på de allra mest obekväma sätt och man inte kan få hinna tänka en egen tanke.

Nej, stor tumme ner för babysimmet. Det är verkligen en besvikelse för jag trodde att det skulle vara roligt, men det är mer en fasa för att det ska bli måndag. Tycker att det är extra tråkigt då Elisia älskar att bada. Men ser fram emot att det tar slut, så kan vi åka och bada bara vanligt istället.

Vad tycker ni andra som går på babysimmet?

Lite allt möjligt!

Inatt vaknade Elisia några gånger och gallskrek. Vet inte om det var mardrömmar eller magont. Men svårt att trösta var det iallafall.  Så hon sov med oss hela natten, och vaknade 05 och var pigg och glad. Jag var inte riktigt lika pigg, så vi hoppade över mammagruppen idag. Nu har hon sovit några timmar och hon verkar lugn och nöjd ikväll.

Ja, jag har nog inte så mycket mer att berätta. Imorgon blir det till att ta reda på ett stort lass nötkött. Vi har beställt 20kg från bonden ute i Oppby, så det blir nog till att paketera kött imorgon! Bea ska vara snäll och passa Elisia om inte Jocke hunnit komma hem från jobbet när köttet kommer. Det är jag tacksam för!

Elin N har varit hit och hälsat på idag, kul, för det var länge sedan vi sågs nu! =) Igår var Elin C hit med jättefina kläder till Elisia, bland annat en "Sheldon cooper"body från Pop. Superfin! Längtar tills hon vuxit i den, men snart så!


Denna dagen.

Idag har Elisia fått sin lugg klippt av supersnälla Lisa. Tack så jättemycket än en gång! Sedan har vi varit på babysim. Lillfisan var så trött efter simmet att hon somnade relativt omgående efteråt och sover ännu. Här är några bilder från dagen!

Den var ju lite lång innan...





Småkompisarna tillsammans, Isac var lite svårflörtad när det gällde att få med på bild.


Missade tyvärr att ta en riktig efterbild! Här tuggar Elisia på Isacs kedja, hon måste nog få en egen sådan!

Söndag.

Idag har vi bara tagit det lugnt. Imorgon blir det äntligen babysim. Känns så trist att ha missat så mycket. Men, det är väl så när det är värsta förkylningstiderna. Elisias framtänder har nu tittat fram, sötpruppsan. Idag har hon fått prova hemmalagad köttfärsås och pasta och tyckte det var toppen. Kul!

Igår såg vi en film som heter Limitless, absolut sevärd, även om det inte är det bästa jag sett.


Tjaaa, har inte så mycket att säga just nu! Ha det gott :)

Aptit och magisk sjal

Såhär glad kan man vara när man har ätit en halv burk med pasta och grönsaker, och sedan en halv burk med päron/banan! Verkar verkligen som om det lossnat med maten. Ikväll ska jag laga lite barnmat åt henne så det finns lite hemlagat också. Tycker att alla burkarna luktar och smakar lika så det kan ju vara bra att vänja vid riktig mat också. Men det är ju lämpligt att burkarna finns!

Inatt sov Elisia så himla bra, i säkert en månads tid om inte längre så har hon vaknat ca var femte minut fram till klockan 21-22 ungefär. Då har vi bara behövt gå in och ge henne nappen och så och hon har somnat om på studs.
Igår fick hon ha min sjal som hon grabbat tag i när hon sov i vagnen på dagen, och sedan fick hon den på kvällen också för hon sov så bra på dagen. Vet inte om det har något samband men kan ju varit att den luktade  tillräckligt mycket mamma för att hon inte skulle behöva vakna till och fundera på om hon blivit övergiven. Verkar ju vara det när hon vaknar till och liksom halvsover och grinar till, räcker ju att vi visar att vi är där så fortsätter hon sova annars. Inte minsta och smidigaste snuttefilten dock.

Bara en massa trams, men en uppdatering iallafall!


RSS 2.0