The lugg has to go..

Lisa har lovat att vara snäll att klippa Elisias lugg lite när vi blivit lite piggare, som ni ser är den lite besvärande för fröken... Eller, vet inte om hon blir värst besvärad, men jag blir lite besvärad av att se henne ha håret i ögonen.






Säsongsstart

Har såklart blivit rejält förkyld. Känner mig tuggad, svald och utspottad igen. Tyckte jag mådde dåligt i morse och har bara känt mig sämre under dagen. Började ta KanJang för någon dag sedan då jag hade liite ont i halsen. Så det verkar ju inte funka sådär vidare-värst bra. Elisia snorar och hostar hon med, men har varit vid gott mod idag. Missade babysimmet gjorde vi också, men det är ju ett helt gäng gånger till, så vi hinner nog vara med vi också! Nu har jag gnällt klart.

Hoppas på att jag kan få hem "Tjärven" och "Låt de gamla drömmarna dö". UNDERBART att få höra på John Ajvide Lindqvist igen. Att höra honom läsa sina böcker tar bokupplevelsen till oanade höjder. <3

Ikväll börjar Robinson såg jag, det kan ju vara roligt! Stor fördel med höstarna, mycket att se på TV och Robinson brukar ju alltid funka. (Förutom den där gången då de satt mest i ett träsk och kliade på myggbett. Det var inte så festligt att titta på) Paolo Roberto säger att denna omgång ska bli roligare än tidigare säsonger men det återstår ju att se!



Tankar och korta reflektioner.

#Ann Söderlund är larvig.

#Aftonbladet tycker att man blivit dödad av en orkan när man spikat plywood för fönstren och fått en infarkt ett par dagar innan stormen. Disagree.

#Jag har världens finaste systrar. <3

#Om någon sett ut som en truckflata hela sitt liv så blir det lite otäckt när man plötsligt svänger omkring i klänning och toppstylad. Lite som en transvestit fast tvärtom. Typ. Så låt´et va.

#Jag saknar tv4-fakta. Mycket.

#Blåhåller tummarna för att minska risken att vi är förkylda och inte kan gå på babysim imorgon.

#Texas har bra mat.

#Imorgon måste jag ta tag i livet igen. "På rikt" som man kan säga på hälsingemål.






Another day

Inte så mycket att säga, bjuder på en bild från morgonpromenaden :) Nu är det dags att fixa lite mat och skicka ut Jocke att klippa gräs medans lillfisan sover.


Pigg idag igen

Natten mot igår blev det hög feber och kräkningar av vaccinet, så gårdagen var lite i olag med en bebis som gnällde bara hon tappade en leksak ungefär. Idag verkar hon vara sig själv dock:)




Vaccin och sånt :)

Varit och vaccinerat och läkarundersökt lillskruttan idag. Skönt att det är många månader nu tills nästa gång.  Det gick visserligen bra, och hon sover gott nu och har inte feber och hon var inte grinig efteråt så jag håller tummarna för att hon är lika oberörd imorgon! :) Sitter och slötittar lite på True talent nu, men ska nog gå och lägga mig och läsa i boken jag fick hem idag, den verkar intressant. "Ditt kompetenta barn" av Jesper Juul.


Vikt/längd, mammagrupp och lekhörna.

Bara jag och Elisia hemma nu. Idag har vi varit på mammagrupp och sedan kom pappa och mamma och hälsade på. Har byggt ut pusselmattan på vardagsrumsgolvet så Elisia har en liten lekhörna. Behövs något mjukt ställe att sätta ifrån sig henne när hon leker :) Bvc-Karin var med på mammagruppen, så gick in till henne och vägde och mätte. Elisia väger 8697g och är 67.5lång nu. Det är alltså en ökning på drygt 1.6kg(!!) sedan förra besöket där. Imorgon ska vi på 5månaders läkarundersökning och vaccination. Gruvsamt, men jag hoppas det går bra.

Har inte så mycket mer att skriva. Eller jo. Människan är ett djur, hör och häpna. Med instinkter och hela kittet. Lyssna på dom och inte annan vårdslös rådgivning så ordnar sig nog det mesta.



Separationsångest

Ja, inte Elisia, utan jag. Från liggvagnen. ;) För den är så fin, och i den har man pyttebebisar. Men vår pyttebebis ägnar större delen av tiden i liggvagnen åt att försöka sätta sig upp så idag så fick hon åka sittvagn. Lyckan var gjord för hennes del!

 

Tycker dock att det är konstigare att sittdelen ska vara smalare än liggdelen? Men, den verkade funka bra att ta en tupplur i ändå :) (gillar sovstilen;))

Sitta upp och leka är det som gäller, och de senaste dagarna har hon lärt sig att balansera jättebra och sätta sig upp fast hon sträcker sig efter något långt fram.

Det var allt för den här gången!


Underbara morgon!

Solen skiner, Elisia är glad, nöjd och lycklig över att få sitta i gåstolen. Tar sig fram här som en liten iller. Trodde inte hon skulle riktigt fatta att hon av egen maskin tar sig dit hon vill, men det gör hon. Promenad med Lisa och Isac väntar. En kopp kaffe och lite frukost för både E och mig nu först. Alltså frukost till båda, kaffe till mig =P

Pyjamasparty

Igår var vi till Stockholm och hälsade på mina fastrar och farmor. Jättetrevligt, synd att det blir så sällan. Bilturen gick alldeles utmärkt med Elisia också.

Idag är Elisia fem månader, och dagen till ära har vi köpt några nya pyjamaser åt henne då hon hade väldigt dåligt av den varan just nu. Fick bli strl.74, lite stora ännu men inte så stora att hon inte kan använda dem.




Sitter

Sitter ganska bra nu, och det går bra att sitta och hålla balansen ganska länge bara hon inte kommer på att hon ska ha en leksak eller så!




Stockholm

Imorgon ska vi åka till Stockholm och hälsa på fastrarna och farmor(mina). Blir säkert jättetrevligt det, men jag hoppas att Elisias kvällsrutiner som blivit så bra trasslas till. Men jag tar med pyjamas och byter till det när vi far hem, så får hon somna i bilen så kaaanske det går att bara lägga över henne i spjälsängen så kan hon vakna hemma pigg och glad på tisdagmorgon. Återstå att se hur det blir med den saken :) Blir en hel del att packa när man ska iväg med en bebis, om så bara över en dag. Men tror jag förberett det mesta nu!

Imorse blev det promenad med Berith, imorgon ska jag kolla hur mycket jag gått ner denna vecka. Förra tappade jag 3.2kg så det lär ju vara betydligt mindre denna vecka, men ska bli kul att se iallafall.

Apropå att vi ska spendera en heldag med pappa imorgon så slänger jag in en fin bild på honom och Elisia. (Bea har ju redan lagt upp den i sin blogg så då lägger jag upp den helt utan att fråga...


Pigg och fräsch.

Körde CC-cleaner och fick bort ett felmeddelande som jag haft i snart ett år. Var ju på tiden! Snabbare överlag blev den lilla rosa dessutom. Skönt! Hoppas på att E fortsätter att somna i tid på kvällen så jag vi titta på "Unknown" ikväll. Den verkar spännande, har någon av er sett den?

Nej, nu vaknar nog lillan när som helst så ska passa på att kika liiite till här på datorn innan:)


Vad är det för dag?

Förvirrad delux, vad är det för dag? Ni behöver inte svara för jag tar snart reda på det. Varit barnvakt en stund idag åt kusinerna, då Berih varit med farmor Lilly. Hoppas hon kryar på sig.

Bild från imorse efter jag och Lisa varit på promenad. Här har Isac precis försökt tala om för Elisia att man inte behöver ha napp om man inte ska sova och plockat ut den ur munnen på henne ;)


Nu i ro, slumra in, lilla älsklingen min....

ned i kudden dig göm vid din rosiga dröm.
Tills du väcks lilla vän, nästa morgon igen.

Elisia somnade vid sju ikväll. Vore underbart om hon somnade för natten då, förra veckan funkade det bra så, men nu några dagar så har hon vaknat till och hållit låda fram åt 22 vilket gör att jag inte hinner med något annat alls känns det som. Nu har hon badat ikväll länge och väl och skrattat och haft skoj så jag hoppas att hon är trött nog.

Annars då? Fullt ös tycker jag, därför det inte blir särskilt mycket uppdaterat här!

Succé (bildserie)

Det var väldigt spännande när hon fick suga i sig smaken själv! Bra investering då iallafall :)

Vad är det här?

Den smakar något...

Ryser lite när jag sväljer

Men jag vill ha mer!

 



Smak-grej!

Jahapp, Elisia sover och jag....gör ingenting. Var ner på babyproffsen fram och tillbaka och köpte en Umami taste teaser. Elisia kväljs så fort man stoppar en sked i munnen på henne. Även om det bara är D-droppar på den. Så provar med en sådan så kan hon få i sig smakisarna själv. Får se om det funkar, om inte annat kan man stoppa en isbit i den när nästa tand är på G. Återkommer om hur det blev!

Och en bild på sötnosarna från igår.


Härliga måndag!

Haft en härlig dag. Först en promenad med Lisa och Isac på förmiddagen, sedan kom Amanda och Oliver och hälsade på. Sedan hade vi några härliga timmar tillsammans då vi först umgicks lite med bebisarna här hemma och sedan tog vi en promenad ner på stan och strosade runt. Jag fick tyvärr inte vidare bra bilder från eftermiddagen men det har säkert Amanda, däremot bjuder jag på en liten filmsnutt från när Oliver funderade lite på om Elisias hår gick att plocka och äta. Sötnosar!

Tack för idag! <3

(filmklippet kommer att fungera om en stund om det inte redan gör det)

Handlade lite också. Detta kom jag över för blott en hundralapp, det var en till dreggelscarf också men den har fröken somnat med. Rea på Åhléns!

 


Idag då?

Idag blir det mammaträff hos Lisa om en timme, misstänker dock att bli bara kommer vara tre ifrån mammagruppen som kommer. Men det är ju trevligt iallafall :) Hoppas på finväder senare under dagen så kanske jag går och besöker moster med familj och tar ett dopp efter lunch! Ja, Elisia vill helst inte amma nu, bara när hon är alldeles nyvaken på morgonen. Övriga mål sparkar, skriker och slåss hon. Kanske man gör så om man inte tycker sig få tillräckligt med käk?

I övrigt så är hon väldigt rörlig lilla fröken rullar runt både från rygg till mage och tillbaka. Nu ligger hon i babygymmet och motionerar och använder sin ljuuuuusa överljudsstämma till att skrika så det slår lock för öronen. Inte för att hon är missnöjd utan för att det är roligt att låta så uppenbarligen =P

Nu måste jag göra oss i ordning!




RSS 2.0