Kläderna på flickavdelningen

Visste att jag hade några bodysar med kortärm i strl 68 så letade fram dem imorse. Men ja tyvärr så använder jag inte dem på Elisia för de har knappar i ryggeb.Det gäller verkligen att tänka sig för när man handlar. Vet inte hur mycket det finns med knappar i ryggen eller "puffärm och puffben" som stasar stackars småarmarna/benen. Är ju antagligen inte allt för skönt att ligga och sova(eller vara vaken) på knappar i ryggen. Blir irriterad som tusan över att de ens gör sådana kläder till bebisar,-flickor eller inte. Men nog är det ett vanligare fenomen på tjejavdelningen allt... Samma sak att det inte ska finnas byxdressar till tjejer (utan puffärm/ben för en sådan har jag ju råkat köpa).

Nej, färdiggnällt! Nu ska jag sätta på lite nytt kaffe tills pappa och Bea kommer, lillsessan sover så sött, satte på radion i fönsteret så hon hör den när hon ligger här ute, blir det knäpptyst så vaknar hon direkt och kollar om hon är övergiven. Men radion verkar fungera kanon!


Åh vad fint vi skulle kunna ha...

...men det fattas ett gäng tusenlappar för att allt skulle uppfyllas (men det kommer väl det med på tid och längd)
Imorgon tänkte jag att vi skulle börja måla lite. Tänkte börja imorgon när Elisia tar någon längre sovstund. Har jag börjar måste vi ju fortsätta. Jag skulle vilja ha vardagsrummet färdigt sådär inom en vecka. Men det fattas mycket för att det ska kunna bli klart. Bara en sådan sak som gardiner till alla rum utom sovrummet. Det är ju ingen idé att sätta upp gardiner i rummen uppe före de är färdiga, men nere skulle vi behöva iallafall. Skulle vilja hitta en till Dali-tavla också, samt svart ram till den och den vi redan har. Det tror jag skulle bli bra.

Ja, det blir nog bra tillslut! Nu har jag skrivit av mig lite så det är bäst jag också går och lägger mig och sover.

Mammagrupp och gladfis

Har varit på mammagrupp nu på morgonen, trevligt :) Sedan lunchade jag och Helena tillsammans innan det bar iväg hemåt. Nu väntar jag på att Berith ska komma så ska jag åka och handla färg så vi kan sätta igång med vardagsrummet. Mina blogginlägg från igår ville tydligen inte publiceras så jag postade om dem nu så får vi se om det funkar. Nej, nu ska jag mysa lite med lillstumpan en stund!


Barbabebis


Kan jag få ditt vatten mamma?


Midsommardagen

Idag har vi varit hos mamma ett tag på eftermiddagen. Deras lilla valp som de haft tre veckor var tyvärr med om en otäck olycka dagen före midsommarafton och överlevde inte. Mammas uppfödare hade två valpar kvar och tyckte att det var så hemskt att hon kom upp med dem idag så mamma fick välja en "ny" valp. Tror det blir bra för dem, fastän det var tråkigt att det blev som det blev. Men nu ser vi framåt och önskar dem lycka till med nya valpen!

Nu sitter jag och ser på "Sommarkväll" där Maria Montazami är gäst, så ska fortsätta med det :) Ha det så bra så länge!


Midsommar

På midsommaraftonens morgon är vi tokglada trots att vädret lämnar en del övrigt att önska!



Little fockers

Flytten är klar nu, eller nåja. Inte packat upp allt men det kommer väl det med. Inte gjort i ordning rummen uppe heller då de ändå ska tapetseras och så först. Nu ligger Elisia i babygymmet och jag kikar lite här, dags att sortera handdukar och försöka tvätta lite mer. Tar LÅNG tid med tvätten när man inte har tumlare. Måste boka tid i tvättstugan tror jag.

Vi trivs bra iallafall, trots att det är rörigt ännu! :) Idag hittade vi en sladd till TV'n som varit försvunnen så ikväll blir det "Little fockers" som lördagsmys! Blir dock mycket senare då Jocke jobbar till nio först och främst :)

Bara två nätter kvar här...

Packat och städat idag. Såklart. Kände mig tvungen att skippa mammagruppen även om jag hade som intention att gå. Åkte t om till stan men upptäckte att jag skulle bli så sen ändå, så nöjde mig med att tanka och boka släpvagn tills imorgon så vi vi kan packa på den så det kan få flyta på så smidigt som möjligt på onsdag. Elisia har sovit mycket idag och jag hoppas att hon kommer göra det imorgon med, för vi har massor att göra då med.

Det får vara nog som uppdatering detta!


Optimist, javisst!

Nog är jag optimistiskt lagd som ens klär på lillfisen på morgonen. Jag får ju ändå byta, efter en kvart eller kanske en halvtimme. Ibland så kan hon ha dem nästan en hel timme men inte längre. Varför ens försöka? Hädanefter blir det endast blöja första timmarna på morgonen tror jag. Passar väl också bra med vädret vi har nu!

Idag ska jag fortsätta med ihopplock/packning/städ/släpvagnslastande under de stunder Elisia sover. Åh gode gud kommer detta någonsin bli klart?

Nån som  har tips på bra ugnsrengöringsmedel förresten? Det jag har är fullkomligt värdelöst...


Onsdag, en vecka kvar.

Elisa babygymmar och jag ska nog ordna lite frukost snart. Blir nog tvungen att åka in och handla lite blöjor för annars klarar vi nog oss inte tills Jocke kommer hem. Bara en vecka kvar till flytt så det blir till att fortsätta med pyssel inför det också. Världens bästa Lisette har erbjudit sig att komma och hjälpa till med Elisia så vi kan ägna oss åt flyttstök i helgen. Vaken, pigg och glad bebis blir lätt sur om man inte umgås med henne. Så då är det bra med en moster som kan roa lite :)


Tänka sig Jocke! Nu ser man inte att det är en tjej idag heller ;)


Bvc-besök

Idag väger lilltösen 6720g och är 62.5cm lång. <3


På bilden tupplurar Elisia i Angelicas sän...

imag0880_1307448 (MMS)

På bilden tupplurar Elisia i Angelicas säng innan vi ska iväg på bvc. Idag väger hon 6720g och är 62.5cm lång. Nu myser vi!


Tisdag

Älsklingarna sover men jag tyckte det var lika bra att kliva upp efter att ha matat Elisia vid halv sju. Hon somnade om. Idag ska vi på bvc klockan 11 och sedan bär det av hemåt igen för att fortsätta med flyttbestyren. Igår plockade jag ut 3 stycken gigantiska (ja ni vet de där största) sopsäckar med sängkläder. Tyckte att det räckte att spara de fyra uppsättningar vi faktiskt använder.

Elisia är fortfarande snorig men hon har inte haft feber mer än i lördags så jag hoppas att det går över helt snart.

Tack älskade mormor! <3

Titta vilken fin "barnvagnsgardin" min snälla mormor sytt åt oss! Himla bra grej nu när solen lyser i ögonen för jämnan.





Flytt och sjukdom

Elisia är förkyld, hostig och snuvig. Hade feber igår men det verkar hon inte ha idag. Hoppas att hon snart är pigg, kry och sig själv igen. Hon har sovit större delen av dagen, var precis vaken en liten stund men har redan somnat om.

Ja, i övrigt har jag inte så mycket att skriva om. Det är bara 10dagar kvar tills vi flyttar nu, och jag känner mig lite stressad. Ska försöka packa ihop allt och städa ur det mesta redan innan så vi slipper vara här och greja på med det direkt efter flytten. Hoppas att Elisa inte blir sämre för det är svårt nog att hinna med sig när man har en liten bebis och en sambo som jobbar 6dagar i veckan. Men ack så skönt det ska bli när det är gjort!

Hett tips till alla som väntar bebis

Köp hem ungefär 576stycken småhanddukar. Då kanske det räcker.

//Mamma till kräkbebis :D

Onsdag och lite gråmulet

Skrev för något inlägg sedan om svårigheten att ha tunika/tröja på bebis. Fick då tips av Therese om att köpa bodys som är linnen eller vad man ska säga, att ha under. Sagt och gjort! Fungerar toppen, så nu ska alla fina kläder vi fått och köpt användas. Tröjorna/tunikorna åker inte upp lika lätt med en tunn body under, och gör den det så visar hon inte hela magen :)


Nu väntar jag på att lilltrollet ska vakna och äta lite och umgås. Sedan blir det kanske en promenad på Stensö med Hanna och hennes killar. Ganska skönt att det är lite gråmulet om man ska promenera tycker jag. Igår var vi på stan och jag var till doktorn som inte trodde att jag skulle dö, vilket var glädjande förstås! Har haft ångest över de där knölarna i nästan ett år så det är skönt att ha kollat upp det iallafall.

Lisette hade köpt en barbapapa-body och en jättefin barnvagnsleksak till Elisia medan jag var på hälsocentralen. Gullfia. Hon har ju turen att ha världens gulligaste mostrar lilla Elisia. Apropå världens gulligaste mostrar! STORT GRATTIS BERITH på födelsedagen!


RSS 2.0