Lillprupp blir allt stadigare.

Elisia sitter stundvis, lade amningskudden runt så hon kan få ramla utan att slå sig. När hon ramlar blir hon förbannad över att hon inte har magmuskler nog för att sätta sig upp om hon ramlar på rygg och vill ha hjälp. Hon får dock inte prova sitta så långa stunder som hon själv skulle vilja.Nu ska vi ta ett bad! :)
Tänk om jag somnar, hemska tanke!

Lilla fröken Dernebo vill helst vara vaken numera. För somnar man så kanske man missar något väldigt spännande, så det är mycket bättre att vara vaken och gnälla över att det där jättespännande aldrig liksom händer. Nu har hon iallafall de senaste kvällarna somnat i hyfsad tid, i min famn i soffan där hon varit lite sur en stund innan hon somnar för att hon inte får hjälp att sitta upp. Tänk att man redan vid 4månader tycker sig veta bättre än sina föräldrar!

Nu sover det lilla underverket iallafall sedan 1.5timme och vi sitter och ser lite TV. Åh, jo förresten. det envetna förhållande jag haft till medela den senaste veckan har gjort att mjölken ökade på och verkar ha rätt bra kvalité igen. Jag har kramp i handen men är glad ändå!


Långt och tråkigt inlägg för alla som inte är i bebisbubbla.

Igår hade vi världens mest uppskruvade lilltjej. Höll verkligen låda och skulle inte sova. Var vaken till närmare 23 och det känns inte sådär optimalt. Ikväll gjorde hon en kovändning. Somnade vid kvart i sju. Skönt att få lite tid för sig själv såhär på kvällen. Har precis tagit ett härligt bad.  Återstår att se när hon vaknar imorgon bitti dock, hon brukar somna vid 21 i vanliga fall.

Amningen verkar vilja ge upp sig, funkar bra på förmiddagen och dagen med när det blir kväll blir det gnälligt värre. Hon försökte amma vid 18tiden en bra stund men hon släppte och skrek hela tiden, såg att amningsnappen var tom också då,  så jag blandade 230 ersättning så då åt hon och somnade gott och sover som sagt ännu. Pumpade då ur för att se hur mycket som fanns (ifall det skulle vara så att hon bara gav upp för att det inte rann på fort nog för att behaga fröken) och fick ur 50. Ur bägge brösten. Så det blir verkligen mindre nu för varje dag sedan jag av en slump upptäckte att hon inte var mätt på kvällen och därför börjat vakna på nätterna. Jag trodde ju att det var tänder och utvecklingsfas som var orsaken då jag haft så mycket mat åt henne tidigare. Men jaja, jag pumpar på och fyller ut med ersättning och hoppas på att produktionen ska öka.

Elisia pratar hela dagarna, provar olika ljud hela tiden. Ljuuuuusa toner har nu blivit en favorit. Låter lite som om vi har en nymfparakit hemma haha.Norge

Tankarna går idag till Norge och alla anhöriga och de skadade och döda där. Helt fruktansvärd och ofattbar tragedi. Massakern på ön är som tagen ur en skräckfilm. Vilken panik och dödsskräck ungdomarna där ska ha upplevt =( 

Måste också säga att jag blir bra fundersam på vilka förbannade intelligensbefriade idioter som skriver grejer på facebook. Hur är man skapt mellan öronen om man tycker att idag är en lämplig dag att lägga ut Norgevitsar och liknande på facebook? Hur är man funtad om man sitter och gnäller på FB över att inga krogar är öppna i Oslo (igår)?
20 Juli

Har varit hos Lisa idag på bebis/mammaträff, jättetrevligt! Förutom Lisa och Isac var där även Fia och Therese med sina bebisar. Tack för en trevlig dag! När jag kom hem kom pappa förbi, och sedan också Bea och Maths som ville låna duschen då de renoverar sitt badrum. Alltid roligt att träffa dem också :)

Nu ska jag gå och sova spela wordfeudSötnosar! Inte alltid det finns så mycket härlighet inom fyra väggar

Mammagrupp

Håller på och lägger över bilder från mobilen, och från datorn till externa hårddisken. Har alla bilder på Elisia sparade både i datorn och på den externa. Tänk vad hemskt om de skulle försvinna. 80-talisternas barn är nog de mest väldokumenterade ungarna någonsin iallafall. Tänk vad roligt egentligen, att som vuxen kunna bläddra igenom bilder från varenda dag av ens uppväxt. Jo förresten! Elisia har nu två små vassa gryn i nederkäken :)

Idag har jag och Elisia haft sällskap av tre små grabbar och deras trevliga mammor. Blir två veckor tills nästa gång nu, och då ska vi vara hos Lisa så det är nära och bra ;)


Tand som det verkar!

Nu har Elisia en liiiiten vit prick som är vass i munnen. Upptäckte den imorse då hon tuggade på mina händer. Lillhjärtat! Glömde skriva att vi var på bvc i torsdags  och då var hon 66.5cm lång och vägde 7070g. Nu  ska jag återgå till mitt cupcakebak!

Lördag

Blir dåligt med bloggande. Men så får det vara :) Jocke och Elisia ligger och sover nu, så jag har en stund för mig själv. Ja, inte för att den förstnämnda är så krävande när han är vaken heller men ändå,haha. Jag har gjort en massa fler pureér idag, så nu finns det av det mesta så det är bara för lillfröken att smaka nu då :) Vi var  till Albert och Herbert och Kjelles en sväng på förmiddagen, roligt och lite ovant att Jocke är ledig. Men nu ska han ju vara det varje helg så det blir bra.

Tänk att vi haft våran älskade underbara Elisia i 4månader nu! Goa gullunge! <3

Ptja,det var väl vad  jag hade att säga nu.
Måndag igen

Ja, här sitter jag och väntar på samtal från tandläkaren. De skulle dock ringa för en timme sedan så jag är säkert bortglömd. Skulle nog behöva lite antibiotika, har fått en läskig hosta och halsont också nämligen. Förbannade visdomstand! Nackdelen med att vara så klok som jag förstår ni.

Idag har vi varit hemma, lugnt och skönt! Tror Elisia behöver det, hon är himla grinig och har svårt att varva ner när hon är trött nu. Har väl blivit lite mycket för henne på senaste med dop och allt. Nu sover Elisia iallafall och jag har passat på att göra lite morotspuré och broccolipuré. På lördag är hon fyra månader så då är det dags att börja med smakportioner på riktigt. Ska handla hem och göra ett gäng andra pureér också, lika bra att göra och ha i frysen tänker jag. Tips på smaker?

Dopet gick bra och stort tack till alla som var med, och tack för alla fina presenter hon fått! <3Still chilli'n ;)

imag1132_1310384 (MMS)

Still chilli'n ;)


Vi chillar i soffan och pappa är på besök:)

imag1126_1310376 (MMS)

Vi chillar i soffan och pappa är på besök:)


Plötsligt händer det!

Igår satt jag och funderade och ångrade att vi valt att ha rosa på tre av väggarna i Elisas rum. Tänkte att det hade ju varit bättre ändå med vita som i fondtapeten, men ja, nu är dom ju redan beställda så då går det inte att göra så mycket. Idag ringde Flügger och sa att det blivit fel, att det istället för de rosa hade kommit en tapet med bilar på och undrade vad det var för rosa tapet vi egentligen skulle ha. Hurray! Åkte då ner och de mätte ut vilken färg det var på botten av fondtapeten och så blir det den istället. Det kommer bli toppen, toppen, toppen!

Det är denna tapet som blir till fondvägg iallafall :)

Har blivit lite dåligt med bloggande i och...

imag1089_1309932 (MMS)

Har blivit lite dåligt med bloggande i och med flytt och allt. Sedan sitter jag knappt vid datorn sedan Elisia kom heller och då blir det ju inte så många inlägg. På lördag är det dop och kanske är även Elisias rum färdigt. Kul! :)


RSS 2.0