Kväll igen

Nu är det kväll igen, dagarna lunkar på och ser ungefär likadana ut. Det är nog bra med rutiner för bebisar även om våran nu bara är två veckor (och en dag). Nu har vi satt på pyjamasen och har en liten vakenstund innan det är dags att sova. TV-tittande och mys brukar det bli under tiden :)

Förstår att bloggen är trist i textväg nu, men ja, så kan det vara!






Badad men inte borstad är lillgumman. Vi s...

imag0223_1301567 (MMS)

Badad men inte borstad är lillgumman. Vi somnade en stund efter morgondoppet och det var himla skönt! Vi får se sedan vad som hamnar på dagens agenda...


Vi är på jambo nu. Första fikan på stan, v...

imag0199_1301395 (MMS)

Vi är på jambo nu. Första fikan på stan, vägd och mätt på bvc är tösen; 4694g och 54cm!


Förlossning och förlossningsTV

Sitter och tittar på "En unge i minuten", och snart (om två dagar) är det två veckor sedan jag själv "var där".  En häftig upplevelse jag inte skulle vilja vara utan och jag skulle gärna göra om det igen, det var en jättefin förlossning och det bidrar väl. Vad som var skönast var att under hela förloppet veta att Elisia mådde bra. Annars hade jag nog blivit otroligt stressad och blockerad om jag känner mig själv rätt.

Här bjuder jag på en bild tagen alldeles precis efter att hon kommit ut <3


Måndag

Passar på att skriva ett litet inlägg medan lillan är nöjd i babysittern. Man hinner med mindre än man kan tro med en liten i hemmet. Hon är så fin att hjärtat värker så varför titta på en datorskärm då?

Idag har Elin och mormor&morfar varit hit en sväng. Trevligt med lite sällskap en stund. Nej, nu vaknar Elisia till så nu ska hon få sig lite mat och en puss eller två! Imorgon förmiddag ska vi på BVC och väga. Ska bli spännande att se hur mycket hon gått upp, för tyngre blir hon för varje dag!



Det här med napp..

Ja, vi får väl se om det var dumt att låta henne få napp eller inte. Hon vill gärna tutta hela tiden, och när hon väl somnar vid bröstet (som inatt) och jag vill flytta lite på henne eller mig så vaknar hon och ska tutta igen. Nu sover hon iofs väldigt bra ändå hittills. Man kan inte klaga över att bli väckt en gång vid 4-5 tiden för mat direkt. Nu har hon iallafall fått napp och verkar himla nöjd med det. Misstänker bara att risken är att hon vaknar och störs i sin sömn av att hon tappar den då istället. Men det visar väl sig.

I övrigt rullar dagarna på. Himla mysigt att få spendera dem med Elisia.

Lilltrollet har badat och vi har varit och...

imag0157_1301083 (MMS)

Lilltrollet har badat och vi har varit och handlat ett par saker vi behövde på stan idag. Nu är det kväll igen, dagarna går vansinnigt fort. Har inte ens.slagit på datorn idag, tur man har mobilen! Nu ska jag passa på och vila någon minut medans Jocke sitter med Elisia. Hon brukar vilja ha mat lagom till Big Brother.


Vi ligger inne och myser och håller tummar...

imag0143_1300968 (MMS)

Vi ligger inne och myser och håller tummarna för att vi inte vaknar och har blåst bort till grannbyn! Vilken storm!


<3

Idag har BVC varit hit på hembesök. Tack och lov så har lillgumman gått upp drygt två hekto sedan vi var in på amningsmottagningen i måndags. Var dit då jag inte lyckades få henne att äta ordentligt osv, fick tips om amningsnapp och voilá, det funkar kanon och amma. Uppenbarligen då hon gått upp såpass mycket på bara dessa två dagar :)

Nu är hon som ni ser, mätt och belåten och ligger här brevid och myser.

Skön måndag

Jocke lagar mat och Elisia sover. Jag misstänker dock att hon vaknar lagom till att maten är färdig och vill äta själv. Var några timmar sedan nu. Hon verkar vilja äta med 4-5timmars mellanrum. Förutom inatt då hon sov mellan 00 och 07.20. Kan inte direkt klaga på hennes sovvanor, däremot så är det kämpigt att få henne att äta ur det ena bröstet. Vette tusan hur man ska göra för att få till det...?


Första natten

Det har varit såå skönt att sova första natten hemma. Lillstumpan har sovit jättebra, från ca 23.30 till 5, då hon åt och somnade om till 9. Vilket innebär att jag sovit de timmarna med, och så många timmars sammanhängande sömn har jag inte fått på månader. Hon sover nu med, men jag hör att hon börjar vakna till. Tänkte att vi kanske kunde ta en sväng med barnvagnen efter hon ätit nästa gång. Lite trist att bara vara inne när det är så fint väder ute.


På hemmaplan

Ja, vi åkte ju hem ganska så tidigt imorse, och har varit hemma och myst under dagen. SÅ skönt att få sova i sin egen säng! Anledningen till att vi inte åkte igår var att Elisia hade lite lågt blodsocker innan mjölken runnit till. Hon fick ersättning ett mål och orkade sedan amma ordentligt och de resterade sockerkollerna var bra sedan. Nu ligger hon här brevid mig och sover, kanske jag skulle ta och göra detsamma?


Nu åker vi hem!

imag0118_1300522 (MMS)

Nu åker vi hem!


Mysig fredagsmorgon när man får vakna bred...

imag0113_1300430 (MMS)

Mysig fredagsmorgon när man får vakna bredvid Elisia. Om allt ser bra ut åker vi nog hem efter pku-prov i eftermiddag någon gång


Våran fina flicka är här! Förlossningen gi...

imag0098_1300313 (MMS)

Våran fina flicka är här! Förlossningen gick bra men kändes ju, om man säger så! Men det var ändå en helt fantastisk upplevelse:) nu vet jag inte hur jag ska våga sova bredvid denna lilla varelse, måste ju se hela tiden att hon andas... hon vägde 4496g och är 53cm lång. Hon längtar efter att träffa familjen imorgon! Kram på er


Härliga tisdag!

Blev inget lönesamtal idag, vet dock inte varför? Skulle ta det imorgon istället fick jag ett sms om, men vi får väl se. Förstår inte hur man mitt under min semester kan komma på att det är dags för lönesamtal, och att det måste ske denna vecka annars blir det inget. (Ja, jag har faktiskt semester nu dessa 10dagar innan förlossningen) Det är ju synd att det inte finns nått fackombud!

Har varit till barnmorskan också, det var desto roligare. Innan dess var jag till syrran och drack kaffe. Nej, nu är det dags att gå ner och se om det är dags att äta..

Lönesamtal och barnmorskebesök

Ja, det är väl det som står på agendan. Pratade med en vettig människa på lönekontoret imorse och nu verkar det ordna sig med semesterpengarna som jag tagit ut dessa tio dagar innan förlossningen. Känns himla bra. Nu väntar jag på att min chef ska ringa och ha lönesamtal. Klockan 16,00 blir det besök hos barnmorskan. Sista besöket hos henne då (gud förbjude) nästa besök annars blir på förlossningen i vecka 41+0.



What to do, what to do?

Har fenomenalt långtråkigt hemma nu. Dagarna (och nätterna) är veckolånga. Ikväll är iallafall andra avsnittet av "En unge i minuten" så har något att se fram emot att se på TV iallafall. Hoppas det är andra och sista avsnittet innan det är dags för egen del iallafall. Beas intuituon fungerar dessvärre lite dåligt får jag säga, till min stora besvikelse ;)

Dags att stryka några datum, ni har minst sagt varit optimistiska i era gissningar :D



Amanda 4, 7,

Anneli, 10mars

Annie, 11mars

Beatrice 12mars, Pojke


Jenny C, 12mars


Elin 13mars, Flicka


Berith 16mars, flicka,

Mamma 16mars, flicka

Therese
, 18mars, flicka

Hanna, 21mars, pojke


Emma, 16 eller 24mars, flicka

Amanda
25 mars, Flicka

Anita, 29mars, Pojke

Sandra, Flicka

Jennie F, Flicka

TV-kväll (As usual)

Sitter och slötittar på BigBrother, vi har också hyrt "Psalm 21", misstänker att den är en riktig flopp men återstår att se, är en aning skeptisk mot svenska filmer, i synnerlighet svenska skräckisar. Men vi får hoppas att jag har fel!

Solsidan var en riktig besvikelse idag. Vad hände egentligen? Felix lär ha haft en dålig dag när han skrev det avsnittet. Alternativt hade han en vikarie den dagen!


Vecka 40

Ja, "6" dagar kvar. Eller nått. Är på ett exeptionellt dåligt humör. Har knappt sovit inatt heller så det bidrar väl. Ska åka in och städa bilen nu så den är presentabel att stoppa en bebis i iallafall.

(Från familjeliv.se)



Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


Mormor och morfar

Varit till mormor och morfar idag och blivit bjudna på grillat, första gången i år! Riktigt trevligt:) Började dagen med en promenad med Jocke i den härliga vår/vintersolen och det var skönt. Är dock trött som tusan och har varit hela dagen så nu blir det nog soffläge resten av kvällen!

Puss på er!

Grejar på lite..

Håller på och bakar, har precis tagit ut en sockerkaka ur ugnen och har bullar och semlor som står på jäsning och väntar på ugnen. Så vi har nått att bjuda på när det kommer ett par stycken och vill dricka kaffe ikväll. Vill att bakandet ska vara färdigt nu så jag kan lägga mig och se på  House MD en stund.

Gläds åt en vän som fick sin efterlängtade bebis inatt, så nu hoppas jag än mer att det är våran tur snart!

Håkan Juholt S nya partiledare?

Valberedningen föreslår Håkan Juholt som partiledare för socialdemokraterna. Jag måste säga att jag faktiskt tycker att han ser ut som en ledare! (sedan behöver vi inte lägga mer politiska värderingar i det än så)


Här har vi Håkan!





Damn it

Idag är det nio dagar till BF. Låter inte så länge men kan bli långt. Idag fyller Jocke år också, dessvärre jobbar han långpass idag. Vet inte vad jag ska hitta på? Har inte direkt någon energi att prata om heller faktiskt.

Pratade med krångellönekontoret nu, så nu ska jag lägga mig och självdö litegrann. Tänk om folk visste vad de pratade om och hade lite koll, så skulle saker och ting bli en aning enklare för oss övriga.

Högintressant. Före och efter.

Det är så fint att vara gravid tycker jag.




Inte för att dom var så vackra innan heller, men det bjuder jag på! :D (cred till mig som hade en bild på mina tår skräpandes i datorn)

Prata om sig själv i tredje person

Idag har Natalie vaknat. Sedan så åt Natalie frukost innan Natalies mamma och syster kom. Natalies mamma hjälpte Natalie att putsa fönster. Natalie bjöd på bullar. Nu väntar Natalie på sin sambo som är på väg hem från jobbet. Natalie tycker att det ska bli trevligt när Natalies sambo kommer hem då Natalie haft lite långsamt.


Prata om sig själv i tredje person är sååå inne 2011, eller?

Fönsterputsarväder

Idag ska fönstren putsas, så kanske man kan se ut genom dem. Det är trevligt har jag hört! Har drömt väldigt avancerade mardrömmar inatt som hade kunnat få Stephen King mörkrädd. Ibland har man tydligen fantasi så det räcker och blir över. Fast som jag känner nu skulle jag kunna strunta i fönstren och ta en promenad istället. Kanske hinner vi med det också?


Mössa och filt som vi fått av den blivande mostern, i bakgrunden en filt som blivande mormodern stickat i ett märkligt men otroligt mjukt garn.




Rubrik...

Varit i stan ett tag idag, varit trevligt! Fått en jättefin mössa samt filt till bebisen av Bea, hoppas på att få ta ett kort med det på snart ;). Tittar på "En unge i minuten" nu på fyran, lite roligt med ett svenskt program som omväxling. Men jag kan verkligen inte förstå att man vill vara med i ett dylikt program, men glad för att andra vill då jag gärna tittar!

Snart kommer Jocke hem, blir trevligt med lite sällskap nu! <3

Snowracer

Jocke blev utringd att jobba extra idag. Trist eftersom vi annars skulle ha varit till Elin, men å andra sidan är det väl lika bra att han jobbar på så vi har råd med att han är hemma två veckor efter förlossningen. Krångel med försäkringskassan om man inte har ett schema att visa upp för dem, töntigt. Inte gjort så mycket idag, var till Berith och Stefan en sväng, smidig som man är så fick angelica mig att åka snowracer med henne två gånger. Var lite trångt tycker jag nog, men det gick ju!

Nu är det dags att blunda lite så jag orkar se TV ikväll!

Vecka 39 och morgontrött

1vecka och 6dagar kvar till BF-datumet, 1vecka och 1dag enligt tidigare UL och mig själv. Spelar ingen roll egentligen för den kan ju komma när som helst eller om flera veckor förstås. Svårt att sova då foglossningen spökar igen efter en tids paus. Har suttit nu och tittar på "Förlossningskliniken" på Tv4fakta, det är ju trevligt att ha nått att se på när jag ändå är vaken den här tiden. Börjar ett till avsnitt om tio minuter på tv+.

I eftermiddag är vi bjudna till Elin och Hans, det ska bli trevligt!


Lördagar är som andra dagar när man är ledig jämt.

Ja, men vi har städat hela huset iallafall. Känns ju skönt. Men det är lite tråkigt att lördagar är enda dagen i veckan som jag inte har BigBrother att se fram emot på kvällen. Så himla mysigt att ha fastnat i en helt IQ-befriad dokusåpa. Underbart!

Nu kan vi (tyvärr) styka det första gissade datumet här!Vill någon mer gissa så är ni naturligtvis välkomna att göra det :)



Amanda 4, 7, eller 25 mars, Flicka

Anneli, 10mars

Annie, 11mars

Beatrice 12mars, Pojke


Jenny C, 12mars

Elin 13mars, Flicka

Berith 16mars, flicka,

Mamma 16mars, flicka

Therese
, 18mars, flicka

Hanna, 21mars, pojke


Emma, 16 eller 24mars, flicka

Anita, 29mars, Pojke

Sandra, Flicka

Jennie F, Flicka


Ordning och reda, belöning på fredá...

Nu har jag bestämt att det ska städas här på övervåningen innan jag får göra nått roligare(sova). Känns lite jobbigt att det bor elaka troll i huvudet på mig som bestämmer och har sig Hur som haver, håller jag på att ladda in en ny ljudbok i spelaren, tänkte så att det blir uthärdligt att slutföra mitt uppdrag. Min snälla mamma lovade att komma och hjälpa mig att putsa fönster nästa vecka, det blir jag väldigt tacksam för. Jag vill gärna att det ska vara fint när bebisen behagar dyka upp. Får panik över tanken på att behöva komma hem från BB och det är stökigt och jävligt.

Boken jag tänkte lyssna på har tydligen vunnit nått pris för bästa spänningsroman 2005, så det vore ju kul om den vore bra. Har knappt läst eller lyssnat på några böcker de senaste två månaderna för jag ramlade bara över en massa skit och då tappade jag sugen. Men det är ju perfekt att ha nått att lyssna på när man städar och liknande. Länge sedan jag gav mig på en deckare, så det kanske funkar.

 

"Bibel-John var en fruktad serie­mördare i Skottland på 1960-talet och han är fortfarande på fri fot. Nu – tre decennier senare – dyker en ny mördare upp som kopierar Bibel-Johns mord. Av pressen kallas han Johnny Bibel. Samtidigt under­söker kommissarie John Rebus en oljearbetares våldsamma död. Men fallen med de båda seriemördarna tränger sig oundvikligen in i hans utredning, samtidigt som han tvingas göra upp med korrumperade kollegor och sitt eget förflutna.
2005 tilldelades Rankin CWA Diamond Dagger för sitt författarskap"

 

 


Morgonordningen

*Vakna ca 05-06
*Äta frukost
*Kolla Facebook.
*Somna om
*Vakna ca 09-10
*Facebook
*Bloglovin
*Familjeliv
*Aftonbladet

Sedan är det fritt fram att starta dagen liksom.

Fredag igen

Inte gjort så mycket idag heller, drog en repa till stan och träffade mamma och pappa efterpå varandra. Hem, somnade, vaknade, typ. Sitter och slösnackar lite på msn nu. Imorgon kanske det blir städ på lite högre nivå har jag tänkt. Plocka iordning lite i barnrummet och så kanske? Vill visserligen att det ska se ut på ett helt annat sätt, men men.

Ah! Jo, förresten. Jag har uppmärksammat att min blogg är lite småful för er som (av någon orsak) använder Internet explorer. Massa andra sidor ser B-iga ut för er också i och för sig så ni kanske är vana. Men nu har jag talat om det iallafall ;)

HÄR kan man ladda hem en riktig webbläsare för den som är intresserad.

Härliga tider framöver

Finns lite hopp när det blir sådana här dagar, ska bli så härligt med vår nu! Har inte så mycket att berätta här dock, gör lite och ingenting på dagarna. Men vi får väl hoppas att det blir någon ändring på det med framöver. Känner mig så förfärligt tråkig just nu. Men har varit en mysig dag tillsammans med Jocke, fick med mig honom på middagssovande och då är det ju lite extra mysigt!


Mycket idag, eller.. typ

Tack för alla fina namnförslag allihopa!

Idag har jag varit mer aktiv än vad som var nödvändigt, fika med pappa och Bea. Hälsat på stackars Lisette som opererat sig, hoppas hon blir bra i benet. Sedan tog jag och Beatrice en promenad innan jag satte igång och dammsög och lagade mat. Toktrött efter detta så slocknade på soffan rätt omgående sedan. Känner verkligen att jag är världens tråkigaste sambo just nu. Men kan inte göra så mycket åt det heller... Får försöka stå ut de här 17 dagarna som är kvar. (+-14)

Nu blir det Efterlyst och Big Brother, ruskigt trist inlägg!

1 mars

Har varit på stan med Berith och Angelica och uträttat lite ärenden och tagit en fika. Var trevligt att fördriva några timmar där. Nu har jag slötittat på TV, och ska försöka hålla mig vaken för att se dårskapet på kanal 11 ikväll. Hur vore det om de gjort som tidigare Big Brother säsonger och helt enkelt tagit en ett gäng folk med lite olika bakgrund varav några var partynissar? Enkelt och det har funkat superbra. Nej, i år så har de headhuntat fram de största dårarna som man någonsin kan tänka sig. Vad händer? Jo, redan efter första veckan så har 3 personer blivit tvingade att lämna huset. Två stycken pga psykisk sjukdom. Känns oseriöst av tv11 tycker jag. Men jag kan inte låta bli att titta för det! Härligt att få förfasas och fascineras över dessa imbecilla människors tillvaro. Faktiskt! Men synd om dem som nu blivit utplockade pga psykoser och liknande. De borde inte ha fått vara där från början.


Rätt månad nu iallafall

Vet inte vad jag ska hitta på idag, kanske åkta till stan och ta en fika med lillkusin Angelica och kanske mor hennes också om hon önskar följa! Ska nog passa på och handla en födelsedagspresent åt Jocke som fyller år om en dryg vecka också...

Här är gissningarna från igår:

Amanda 4, 7, eller 25 mars, Flicka

Beatrice 12mars, Pojke


Elin 13mars, Flicka

Berith 16mars, flicka,

Mamma 16mars, flicka

Hanna, 21mars, pojke


Sandra, Flicka

Jennie, Flicka

Anita, 29mars, Pojke

RSS 2.0